Συνεργαζόμενα μέλη ΔΕΠ

Παναγιώτης Μπογιατζίδης

Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Μαιευτικής, ΠΔΜ

Ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Διδακτορική Διατριβή με τίτλο : “Η Ικανοποίηση του Εσωτερικού Πελάτη και η Αποδοτικότητα των Υπηρεσιών. Μια Εμπειρική Μελέτη στον χώρο της Υγείας.”

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Oι επιστημονικές του δραστηριότητες επεκτείνονται στην παρουσίαση πλήθους εργασιών σε επιστημονικά συνέδρια με θεματικά πεδία τα Οικονομικά, το Management, την Αποδοτικότητα – Ποιότητα των Υπηρεσιών   Υγείας καθώς και στη δημοσίευση επιστημονικών  άρθρων    σε έγκριτα περιοδικά με πλήθος ετεροαναφορών σε αυτά.

Επαγγελματικά από το 1997 εργάστηκε στο Ε.Σ.Υ., ως διοικητικός υπάλληλος. Διετέλεσε Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης  “ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ” (2004-2010) και Υποδιοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας   (2013-2015). Επίσης, είναι επιστημονικός  συνεργάτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.  Σήμερα είναι Διοικητής  της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και κατέχει την θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ειρήνη Οροβού

Επίκουρη Καθηγήτρια
Τμήμα Μαιευτικής, ΠΔΜ

H Ειρήνη Οροβού είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του Τμήματος Μαιευτικής του ΠΑΔΑ. Αποφοίτησε το 2000 από το τμήμα Νοσηλευτικής Λάρισας και το 2007 από το τμήμα Μαιευτικής Αθήνας. Έχει εργαστεί ως Νοσηλεύτρια και ως Μαία σε Δημόσια και Ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα για 23 χρόνια. Απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Δημόσια Υγεία» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το 2022 το Διδακτορικό Δίπλωμα σπουδών από το Τμήμα Μαιευτικής του ΠΑΔΑ. Είναι μέλος του «Εργαστηρίου Μαιευτικής Φροντίδας, Κύησης και Λοχείας – Μητρικός Θηλασμός» και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΑΔΑ «Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές και Ενδοοικογενειακή Βία. Συμβουλευτική και Περιγεννητική Εκπαίδευση». Διδάσκει επίσης στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, «Ψηφιακή Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Digital Health & Health Management) του ΠΔΜ. Έχει 70 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών σχετικές με τη μαιευτική φροντίδα, την επιδημιολογία και την περιγεννητική ψυχική υγεία και περισσότερες από 60 ανακοινώσεις σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Είναι κριτής (reviewer) σε διεθνή περιοδικά των εκδοτικών οίκων MDPI, BMC, Cureus, Pediatrics, Dove press. Από το 2024 είναι Guest Editor στο Special issue “ Infant feeding. Advance and future challenges” του περιοδικού Children του MDPI.

Μαρία Τζητηρίδου

Επίκουρη Καθηγήτρια
Τμήμα Μαιευτικής, ΠΔΜ

Η Δρ Μαρία Τζητηρίδου είναι Παιδίατρος-Νεογνολόγος και από το 2018 Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών “Θέματα Ψηφιακής Υγείας και Διοίκηση Μονάδων Υγείας”. Η κ. Μαρία Τζητηρίδου γεννήθηκε στην Κατερίνη και το 1992 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και αποφοίτησε το 1998.Το 2003 αναγορεύθηκε Διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με βαθμό «Άριστα». Το 2006 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Παιδιατρικής και εξειδικεύτηκε στη Νεογνολογία και απέκτησε τον τίτλο εξειδίκευσης στην Νεογνολογία και Εντατική Νοσηλεία Νεογνών, στη Νεογνολογική κλινική Ε.Σ.Υ, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Μέρος της ειδικότητας Παιδιατρικής έλαβε στο Νοσοκομείο Kinderklinik und Kinderpoliklinik Im Dr. von Haunerschen Kinderspital, Munich Ludwig-Maximilian, University of Munich, Germany, όπου και έλαβε Δίπλωμα Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, της Γερμανικής Εταιρίας Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (Deutsche Gesellschaft fur Klinische Neurophysiologie und Funktionelle Beldgebung -DGKN.Κατέχει τίτλο Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Πανεπιστημίου της Βοστώνης με τίτλο «Post Graduate Program in Pediatric Nutrition». Έχει δημοσιεύσει 40 πλήρεις εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος Εθνικών και Διεθνών Εταιριών Παιδιατρικής Νεογνολογίας